Ο παππούς ο Στράτος απ' το Αϊβαλί και η γιαγιά μου η Γεωργία από το Τσανταρλί- που φέρω το όνομά της- γίνανε η αιτία να ανακαλύψω τη Μικρασία μέσα μου. Οι δυο τους και η αγάπη του πατέρα μου γι' αυτούς δικαιολογήσανε τη δύναμη και τη βαθειά μου συγκίνηση όταν ακούω ήχους της Ανατολής...
Πέρασαν χρόνια για να συνειδητοποιήσω το λόγο που η μουσική και τα τραγούδια της Μικρασιατικής ψυχής, η λαλιά και οι χοροί της είναι για μένα σπίτι μου, είναι οι ρίζες μου που ποτίζονται από την καθημερινή μου τριβή κι επαφή με τα παιδιά που διδάσκω, τους μεγαλύτερους που μοιράζονται μαζί μου την ίδια χαρά και τιμή της κοινής καταγωγής μας και την ευθύνη της διατήρησης και μετάδοσης αυτής της ζέσης στους ανθρώπους που αγαπάνε την αληθινή πρόοδο και τον πολιτισμό, χαίρονται να αισθάνονται και να εκφράζονται, είναι δεν είναι Μικρασιάτες.
Η συνεχής αναζήτηση για τα μυστήρια, τις ομορφιές και τη δύναμη της Ελληνικής μουσικής παράδοσης, μέσα από τις ποικίλες μορφές που παίρνει καθώς αγγίζει, προσχωρεί, συνδιαλέγεται και αλληλεπιδρά με τις συνήθειες και ανάγκες κάθε τόπου της Ελλάδας, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο χρώμα και άκουσμα στην Κρήτη, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα νησιά μας και όπου η Μικρασιατική ψυχή ρίζωσε ξανά.
Στην Καλαμάτα, στην όμορφη αυτή πόλη της Μεσσηνιακής γης όπου ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου, αγόρια και κορίτσια, μικρά παιδιά σήμερα μεγαλώνουν μ' ένα οργανάκι στην αγκαλιά τους που έρχεται από τα παλιά, κουβαλώντας όλη τη δύναμη των γιαγιάδων και των προπαππούδων μας και τη δυναμική της ελληνικής ψυχής, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, εξερευνώντας τις δυνατότητες να εκφραστούν και να δημιουργήσουν συντροφιά του. Έτσι λοιπόν θεώρησα τιμή και χαρά μου να φιλοξενώ εδώ τη μεγάλη οικογένεια και τις δράσεις του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας.

Λοιπόν..
Καλώς ήρθατε!!

Γεωργία Ψαραδέλλη

 

   
         
   

Συνέχεια στη σελίδα του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας